Zorgcentrum ‘Het Zamen’

Zorgcentrum ‘Het Zamen’
Retrofit: Biodynamische Verlichting
Locatie: Den Haag

Less Energy heeft de Basis LED verlichting geleverd en de centrale woon/leefruimtes en slaapkamers voorzien van biodynamische LED verlichting. In basis passen wij natuurlijk LED verlichting toe omdat het weinig stroom verbruikt en een zeer lange levensduur heeft. Verder heeft de led verlichting een zeer goede kleurechtheid dan de bestaande TL of PL verlichting.

Met Biodynamische LED verlichting kun je altijd de persoonlijke verlichtingtemperatuur activeren die men als prettig ervaart of past bij een bepaalde activiteit of dagdeel. Het ronde armatuur is een “stand alone” armatuur. Dit armatuur is één op één te vervangen in een bestaande situatie zonder aanpassing van de infrastructuur. Middels een gewone schakelaar op de muur (aan/uit) zet je de verlichting in de gewenste verlichtingsstand. Daarnaast kunnen medewerkers de lamp bedienen met een bijgeleverde afstandbediening. Met de afstandbediening kan de tevens het licht nog gedimd worden. De Lamp is ook nog voorzien van een nachtlampfunctie en een langzaam terug dimmende slaapstand.

Het systeem in de centrale woon/leefruimtes is iets wat complexer. Hier is een schakelaar geplaatst met een 1 t/m 4 knoppen functie op de muur waarbij er een keuze gemaakt kan worden tussen 4 vooraf naar wens geprogrammeerde lichtscenario’s. Alle gekoppelde armaturen werken vervolgens synchroon middels DALI in één systeem.

Related Entries
© Copyright - Less Energy