Zevenkampse Ring

Recreatiecentrum Zevenkampse Ring
Specials: LEDline Zwembadverlichting
Locatie: Rotterdam


Recreatiecentrum Zevenkampse Ring in Rotterdam is door de vakjury van de Zwembad van het Jaar Verkiezing uitgeroepen tot het duurzaamste zwembad van Nederland. “Zevenkampse Ring combineert meerdere duurzame technieken. Bovendien is dit het eerste zwembad in Nederland dat een Green Key bezit”, aldus de jury.

Zevenkampse Ring loopt voorop als het gaat om duurzaam ondernemen. Het is het eerste zwembad in Nederland met een gouden Green Key. Deze Green Key heeft het centrum niet zomaar gehaald. Hier gingen veel voorbereidingen en investeringen aan vooraf. Deze investeringen hebben niet alleen een positieve invloed op het milieu maar ook op de exploitatie van het zwembad.

Zo bespaart het centrum op verschillende manieren op energie, wordt kritisch gekeken naar de afvalstromen, wordt zoveel mogelijk gewerkt met fairtrade producten en heeft het centrum aandacht voor maatschappelijke betrokkenheid en andere milieuaspecten.

Tijdens een drukbezochte awarduitreiking op de Recreatie Vakbeurs in Gorinchem ontving Zevenkampse Ring op woensdag 28 november 2012 “Het Groene Startblok” uit handen van de vakjury. De vakjury beoordeelde Zevenkampse Ring en de andere finalisten op criteria zoals energieverbruik, waterverbruik, grondstoffen, verkoopproducten en mobiliteit.

Voor Zevenkampse Ring voelt de prijs als een grote erkenning van alle inspanningen die zijn verricht. Daarnaast is het een aanmoediging om als voorbeeld te blijven dienen voor alle andere zwembaden in Nederland. Een waar duurzaam zwembad!

Kijk ook op de site voor zwembadverlichting voor uitgebreide informatie EVA Optic LEDLine

Related Entries
© Copyright - Less Energy